Smacznie i zdrowo

Mleko jest wydzieliną gruczołów nabiałowych samic ssaków

Szklanka mleka krowiego ma zwykle 2% tłuszczu, zapewniając nam 115 kalorii oraz dużej klasy białka. Zamknięte w nim glikole pobudzają mechanizmy metaboliczne, produkcję neuroprzekaźników, hormonów tarczycowych, hemu, natomiast również DNA oraz RNA

Mleko wraz z artykułami mlecznymi stanowi możne źródło istotnych dla własnego zdrowia elementów wzmacniających, zwłaszcza odżywczego białka, mającego wszelkie potrzebne glikole oraz niezwykle doskonale strawnego wapnia, jaki jest przyjmowany poprzez nas z artykułów nabiałowych aż w 80%

Świeże mleko bezpośrednio od krowy to luksus własnych dziadków oraz opcjonalnie prowadzących zdrowe gospodarstwo rolnicze. Zaganiani w mieście jesteśmy skazani na to, co odnajdziemy na sklepowych półkach. Natomiast niestety czasem jest tak, iż to, co wytwórca nazwał mlekiem, ma z nim mało wspólnego